top of page

Windesheim alumni

Bastiaan iscent tbv website.jpg

Bastiaan Medendorp ‘Iscent’

Website

LinkedIn

Bastiaan was al tijdens zijn studie Commerciële Economie actief als ondernemer in de evenementenbranche maar koos er voor om in het laatste jaar van zijn opleiding een switch te maken naar de geurmarketing en te gaan samenwerken met een partner.

Wat is je verhaal, hoe kwam je op het idee om dit bedrijf te gaan starten?

Ik heb de opleiding Commerciële Economie gedaan. Vanaf het tweede jaar was ik al bezig met ondernemen waarbij ik feestjes en evenementen organiseerde. Na een poos heb ik een kantoor gehuurd om meer in ondernemersomgeving te zijn en te werken. Op dit kantoor heb ik mijn huidige zakenpartner ontmoet en na niet al te lange tijd besloten we ons idee van geurmarketing verder te ontwikkelen en samen verder te gaan als IScent.

Hoe goed was het ondernemen te combineren met je studie? Hoe heb je dit vorm gegeven?

 

Uiteindelijk heb ik langer over de studie gedaan dan een normale student en ook langer dan ik had gewild. Ik ben in het belang van de onderneming een jaar gestopt tussendoor. Toen ik voor de keuze werd gesteld stoppen of afmaken heb ik er gelukkig toch voor gekozen om de studie af te maken. Uiteindelijk heb ik zeven jaar over de studie gedaan. Er is veel kennis op school, hier je voordeel mee doen. Mijn advies aan studenten is om zoveel mogelijk studie en ondernemen met elkaar te combineren en de planningen van beide zoveel mogelijk met elkaar te integreren voor het beste resultaat.

 

Heb je een groot netwerk en hoe heb je dit opgebouwd?

Ja, we hebben een sterk groeiend netwerk door partnerschappen in andere bedrijfstakken aan te gaan. IScent is voortdurend in ontwikkeling en daarmee wordt ook ons netwerk steeds groter.

Welke nieuwe ontwikkelingen zie je voor je bedrijf op korte termijn?

IScent heeft zich ontwikkeld tot conceptuele dienstverlening en dat is niet goed schaalbaar. Toen we begonnen was ons businessmodel voornamelijk in de vorm van abonnementen en nu zijn we veel meer gericht op de dienstverlening en het ontwikkelen van concepten voor klanten. Dit is voor ons als bedrijf een heel andere houding en hiermee krijgen we een andere respons van onze klanten. Het is een heel andere manier van onderhandelen, wij vinden transparantie hierin belangrijk. Een mooi product komt op de eerste plaats en ik denk dat ons bedrijf een organische groei zal doormaken.

Hoe heeft ondernemen een ander mens van je gemaakt?

Elke dag leer ik er nog bij, zie en spreek veel mensen dit maakt mij een rijker mens.

bottom of page