top of page

Windesheim alumni

150529-9476.jpg

Stephan Demmer

‘Mijn Motorpak’

 

Website

LinkedIn

 

Stephan won in 2011 in de Global Entrepreneurship Week een award voor de beste studentondernemer. We zochten Stephan in 2020 op om te horen hoe het met hem gaat. Hieronder lees je zijn verhaal!

Wat is je verhaal, hoe kwam je op het idee om dit bedrijf te gaan starten?

Ik  had zelf een motorpak laten maken bij een producent in het buitenland omdat er in Nederland deze service destijds nog niet bestond en ik behoefte had aan een pak op maat. Toen is eigenlijk het idee geboren en ben ik op zoek gegaan naar een producent die met mij wilde samenwerken. Die producent vond ik in India en samen zijn we gaan kijken hoe we een motorpak konden ontwikkelen. De samenwerking was niet altijd even eenvoudig door de taalbarrière en veel van het gecommuniceerde verliep via plaatjes zo dat de producent bijvoorbeeld wist hoe ik wilde dat de rits in het pak genaaid werd. Ik heb destijds goed gelet bij het kiezen van een samenwerkingspartner of ze aandacht genoeg hadden voor de arbeidsomstandigheden van hun medewerkers. Ik vind het erg belangrijk om daar op te letten.

 

Hoe goed was het ondernemen te combineren met je studie? Hoe heb je dit vorm gegeven?

Ik ben afgestudeerd in mijn eigen bedrijf en dat was super goed georganiseerd. Ik had vanuit de opleiding goede begeleiding en daarmee heb ik het geheel goed kunnen afronden. Belangrijk is dat je goed kan organiseren zo dat je zo efficiënt de dingen kan doen. Als de opleiding daarin wil meekijken en meedenken is dat winst.

 

Heb je een groot netwerk en hoe heb je dit opgebouwd?

Ik werk veel samen met semi professionele race teams die graag een eigen ontwerp op het motorpak willen hebben. De reclame die ze daarmee maken komt mij goed van pas, mijn product is mijn netwerktool. Linkbuilding en een goede relatie opbouwen met mijn klanten is belangrijk, zeker omdat mijn bedrijf naast de verkoop ook service aanbiedt voor het herstellen van een beschadigd motorpak. Klanten moeten mij weten te vinden, ook hiervoor.

Welke nieuwe ontwikkelingen zie je voor je bedrijf op korte termijn?

 

Ik ben al een paar jaar bezig en heb heel bewust de keuze gemaakt om niet op te schalen. Het is een heel persoonlijke keuze en op dit moment is dit de omvang die het beste bij mij als ondernemer past. In mijn bedrijfsvisie ben ik verschoven van initieel een goed product tegen een lage prijs naar een mooi pak met goede kwaliteit en service. Ik merkte dat de klanten veeleisender werden en daar heb ik op ingespeeld met mijn businessmodel.

 

Hoe heeft ondernemen een ander mens van je gemaakt?

 

Ik wist altijd al dat ik wilde ondernemen, vrijheid is een groot begrip voor mij en altijd leidend geweest in de keuzes die ik heb gemaakt. Het maakt me nog steeds elke dag blij om een goed en mooi pak bij iemand op te meten!

bottom of page